Kahvemiz İçinde bulunan ana madde Kuru kahvedir, kahvenin yararları saymakla bitmez. Kahveci Tabip efendi sizlere yedi karışımlı üründen sadece bir tane hakkında bilgi veriyor diğer bilgiler için besinleri inceleyin.
Keçiboynuzu Yedi Karışımlı kahve ile tüketildiğinde farklı yararları ile doğal özdeşi size ayrı bir yarar katacaktır.
Keçiboynuzu Yararları;
Keçiboynuzunda ki Gallik asitin özellikleri:
• Analgesic/ ağrı kesici
• Antiallergenic/ alerjiye karşı
• Antiasthmatic/ astıma karşı
• Antibacterial/ bakteri yok edici
• Antibronchitic/ bronşite karşı
• Anticancer/ kansere karşı
• Antihepatotoxic/ karaciğeri toksinden arındırıcı
• Antioksidant/ serbest radikalleri yok edici
• Immunostimulant/ bağışıklık sistemini güçlendirici
• Antiviral/ mikroplara karşı
• Antiseptic/ antiseptik
• Cancer-preventive/ kansere karşı koruyucu
• Antinitrosaminic/ nitrozamin yok edici
• Bronchodilator/ bronş genişletici
• Antipolio/ çocuk felçine karşı
Her derde deva…
Günümüz hayat koşullarında maruz kaldığımız eletromanyetik kirlilikle vücuda giren radyasyonu dışarı atma niteliğine sahip keçiboynuzu, 7’den 70’e herkesin gündelik vitamin ihtiyacını karşılamaktadır. Akciğer ödemine karşın keçiboynuzunun takviyesi bulunmaz bir olanak . Balgam söktürücü gücü ve astıma karşın durumda olan iyileştirme edici gücü de çok fazladır.
Keçiboynuzunun en mühim özelliği soluk darlığına karşın çok gösterişli olmasıdır. Keçiboynuzunun soluk darlığına karşın gösterişli durumda olan etkili maddesi anında hemen yabancı hiçbir bitkide bulunmamaktadır. Bu faktör madde bununla birlikte bir takım alerjik astım rahatsızlıklarında o kadar etkilidir ki şipşak netice almak olası olabilir . Bununla Birlikte alerjinin ne sebeple olduğu soluk darlığı problemlerine de iyi gelmektedir.
Kortizon tedavisinden yabancı çare bulamahemen yan, alerjik soluk darlığı çeken ve senenin belli mevsimlerinde kuvvetli öksürük krizleri meydana geldiğini ifade eden pekçok insanın, keçiboynuzunu kullanmaya başladıktan ek olarak anında sonrası gün rahatlamaya başladıkları gözlemlenmektedir.
Guatr rahatsızlığından ötürü soluk darlığı çekenler de pozitif neticeler aldıklarını belirtmişlerdir.
Keçiboynuzunda kolesterol bulunmaması ayrı bir avantajdır. Kafein ve theobromine içermediği amaçlı de tansiyon sorunu olanların kolay bir şekilde uygulayabilecekleri bir kürdür. Fosfor ve kalsiyum durumundan zengindir. Bu sebeple osteoporoz hastalığı olanlara kalsiyum gereksinimlerinin karşılanmasında çok güzel bir destekleyicidir.
Krema ile yapılan kahveler daha hafif ve kahvenin o sert tadının kırılmasını sağlar. Ayrıca krema ile yapılan kahvelerin tadı tatlıdır bile diyebilir. Çok faydası olduğu düşünülen krema ne kadar faydalı olsa da çok fazla tüketilmesi önerilmez. Günde 1 -2 bardak içilmesi yeterli olacaktır. Sonuçta her şeyin fazlası zarar olarak kişiye dönecektir.
Krema ile yapılan kahvelerin faydalarından bahsedecek olursak. Nefes darlığına iyi geldiği ve nefes açıcı özelliği olduğu bilinmektedir. Kolesterolü olanlarda düşürücü etkisi olduğu görülmüştür. Ayrıca krema ile yapılan kahvelerin göğüs kanseri riskini azalttığı, pankreas kanserini ve kalp yetmezliği hastalıklarını ciddi oranda önlediği de bilinmektedir. Kalsiyum yönünden zengin olan krema kemiklerin güçlenmesinde de etkili olduğu düşünülmektedir. Ayrıca yüksek tansiyona da iyi geldiği bilinmektedir. Bağırsak hareketlerini de düzenler. Bunların dışında depresyona da iyi geldiği bilinmektedir. Kadınların korkusu olan selüloit için de etkili olduğu bilinmektedir.
Krema faydalıdır fakat yanında zararları da mevcuttur işte tam da bu sebeple çok fazla tüketilmemelidir.
Çikolata; tropik bir ağaç olan kahve ağacından elde edilen çekirdek denen tohumun işlenilmesiyle yapılan gıda ürünüdür. Bu ürün birçok faydalara sahiptir ve çikolata hekimler tarafından günde 1 dilim yenilmesi önerilmiştir. Çikolatalı Adıyaman Kahvesi sizde bu tadı severek içeceksiniz. Mahmut KAYA
Çikolata ile yapılan kahvelerin birçok faydası vardır. En önemli faydası kalp rahatsızlıkların iyi gelmesidir. Bunun dışında çikolata antioksidan içerdiği ve kanserle mücadelede faydalıdır. Ayrıca kalsiyum açısında da zengin olduğundan kemik gelişiminde önemli olabilir. Ayrıca yenildiğin de mutluluk hormonu salgılattığı için kişilere iyi hissettirdiği hepimiz tarafından bilinmektedir. Çikolata enerji vericidir. Bağışık ve üreme sistemi için faydalı demir ve çinko yönünden zengindir. Her gün az miktar da çikolata yenmesinin kan pıhtılaşmasının en aza indirgenmesi sağlanıyor. Çikolata bağışıklık sistemini kuvvetlendirmeye de etkisi vardır. Ayrıca gene çikolata yoğun miktarda bakır bulunmaktadır. Bakır ise demirin vücuttan absorbe edilmesine yardımcı olunur.
Günde küçük bir parça çikolata er derde deva fakat çok fazla yemek önerilmektedir. Çikolata ile yapılan kahveleri de seveceksiniz denemeniz tavsiye edilir.